Landelijke dekking geeft energie

Landelijk aantal overstapper energie blijft stijgen.

Het aantal Nederlandse huishoudens dat is overgestapt naar een andere energieleverancier is in de periode van maart 2017 tot maart 2018 fors gestegen. Nederlandse huishoudens zijn zich er dan ook veel meer van bewust dat een overstap voor energie een flinke besparing op e maandelijkse vaste lasten kan opleveren. Ruim 52% van de huishoudens zijn in 2018 overgestapt. In 2015 stond dit percentage nog maar op 35.

Goedkopere tarieven, andere energieleverancier.

Door een overstap te maken naar een andere energieleverancier, kunnen huishoudens tot wel 400 euro per jaar besparen op hun energierekening. De hoogte van de besparing hangt wel af van het soort contract en de looptijd die de consument afsluit. Hierdoor kan de besparing iets hoger of lager uitvallen. Huishoudens ontvangen een goedkoper tarieven, doordat energieleveranciers lagere tarieven hanteren voor nieuwe klanten dan voor klanten die al een langere periode aangesloten zijn. Dit doen zij om contracten aantrekkelijk te maken en te zorgen dat zo veel mogelijk huishoudens zich bij  hen aansluiten. Daarom kun je na het aflopen van je contract, maar beter kiezen voor een nieuwe energieleverancier, dan voor een verleningsaanbod van je huidige leverancier.

Honderden euro’s besparen met zo min mogelijk energie

Veel consumenten denken dat het overstappen naar een nieuwe energieleverancier een hels karwei is, met allemaal beren op de weg. Niets is minder waar. Overstappen naar een andere energieleverancier met Consumind is namelijk nog nooit zo makkelijk geweest als tegenwoordig. Het enige wat je hoeft te doen is je postcode, huisnummer, huidige energieleverancier en energieverbruik in te vullen. Weet je niet je exacte energieverbruik? Geen probleem, wij kunnen aan de hand van je gezinssamenstelling een schatting maken. Daarna gaat een vergelijker voor je aan de slag om alle leveranciers van energie in Nederland voor je op een rijtje te zetten en met elkaar te vergelijken. Na enkele seconden krijg je direct een passend en op maat gemaakt aanbod voor jouw situatie. Kun je besparen voor energie? Dan heb je de mogelijkheid om direct over te stappen en jezelf aan te sluiten bij een nieuwe energieleverancier. Zo heb je voor de komende periode een laag energietarief en weet je zeker dat je in die periode nooit te veel betaalt.